Skip to content
MTB&More

MTB-Vignet Almere

Mountainbike parcours Almere

In Almere kan je heerlijk mountainbiken! Het MTB-routenetwerk Almere bestaat uit vier routes met een gezamenlijke lengte van 33 km en 300
hoogtemeters.

 

MTB-vignet kopen

Voor sommige delen van het mountainbike parcours in Almere heb je een MTB-vignet nodig. De vignetten zijn verkrijgbaar bij ons, Outdoorpark SEC Almere aan de kassa*, maar ook bij bezoekerscentrum Almeerderhout op de Kemphaan en diverse lokale fietsenmakers.

Op het vignet vind je een toegangscode; hiermee kan je het slot openmaken op de toegangshekken naar het parcoursgedeelte Braambergen en het MTB Skills Park.

man op mountainbike in het bos
mountainbike parcours in de natuur van Almere

MTB routes Almere

De MTB-routes en het MTB-Skills Park Almere zijn door middel van uitgepijlde verbindingsroutes met elkaar verbonden en vormen samen een netwerk van in totaal 55 km. Ze zijn ontwikkeld en beheerd door de Stichting MTB&More.

 

Trailcenter en routekaart

Centraal startpunt van de routes is het Trailcenter bij Outdoorpark SEC Almere, Verlaatweg 2 in Almere. Hier kan je aan de kassa* ook het MTB-vignet aanschaffen. 

 

* Let op: de openingstijden die online staan, gelden voor onze groepsuitjes. Wil je zeker weten dat de kassa open is, bel dan voor je komt!

 

Klik hier voor een kaartje met alle routes.

 

Stichting MTB&More

MTB&More maakt het mogelijk om te mountainbiken in Almere! Zij zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling en onderhoud van de mountainbike parcoursen in Almere.

 

Met behulp van vrijwilligers wordt ervoor gezorgd dat o.a. paden begaanbaar blijven, onkruid wordt weggehaald, onveilige situaties worden opgelost en markeringen goed zichtbaar blijven.

 

Bovendien heeft deze fantastische stichting het MTB-Skills Park ontwikkeld, een speciaal oefenterrein voor zowel beginnende als gevorderde mountainbikers.

 

Voor meer informatie: www.mbtmore.nl

 

 

Mountainbiken-Bergherbos-uitje

MTB-Vignet voor Almere kopen

Of kies voor één van onze mountainbike clinics: