Skip to content

Goed voorbereid op pad

Belangrijke informatie voor alle deelnemers

SEC Outdoor Event

Wat neem ik mee?
Zonnebrand! Daarnaast een handdoek, badkleding, en een set schone kleren (incl. schoenen) als je modderige dingen gaat doen.
 
Welke kleding trek ik aan?

Het hangt ervan af welke activiteiten je gaat doen. Je kan prima luchtbuksschieten en boerengolf spelen op het terrein zonder erg nat of vies te worden. Maar ga je survivallen, kanovaren, suppen, etc.? Lees dan de survival- en watertips hieronder!

 

Hoe werkt het parkeren?

Parkeren is gratis; vroege vogels krijgen een plaats vlakbij het evenemententerrein. Na entree krijg je een bandje om, daarmee kan je vrij het terrein op en af.

Welke kleding trek ik aan?

De outdooractiviteiten vinden plaats in de natuur. Deelnemers komen intensief in contact met gras, zand, modder, houtsnippers, bomen en water. Het is daarom belangrijk geschikte kleding te dragen tijdens de outdooractiviteiten.  

 

Kleding: Survival, Mini Jungleland, Outdoor Games en Expeditie Outdoor

De deelnemers aan een Survival, Mini Jungleland, Outdoor Games of Expeditie Outdoor kunnen het beste oude kleding en schoenen aan voordat de activiteiten beginnen. Kleding en schoenen kunnen erg vies worden en kunnen beschadigen (modder, zand, water). Kies dus voor echt oude kleding en schoenen. Zorg dat schoenen niet te los zitten, ze kunnen in de modder blijven steken.

Vergeet niet om schone kleding mee te nemen, ook schoon ondergoed, handdoek en schoenen. Deelnemers nemen bij aankomst de schone kleding en handdoek direct mee; dit wordt in de omkleedtenten neergelegd. Laat het dus niet in de auto liggen.

Kleding: kanotocht, kanofeestjes, vlotvaren en WaterPret Pakket

Deelnemers aan een kanofeestje, kanotocht of vlotvaren worden onvermijdelijk iets nat, vooral door water vanaf de peddel. Een korte broek of trainingsbroek is erg geschikt om te dragen, een spijkerbroek blijft lang nat en is daarom minder prettig. Voor het bovenlichaam zijn T-shirts en/of een dunne trui geschikt. Het zwemvest werkt als bodywarmer.

Bij minder mooi weer is een extra windbreker of dun regenjasje aan te raden. Ook bij mooi weer kan dat fijn zijn om na het kanoën aan te doen omdat je snel afkoelt na het afdoen van het zwemvest. Als schoenen zijn gympen of waterschoenen geschikt, of ander schoeisel met een dunne zool. Neem een volledige set droge kleding (bovenkleding, ondergoed en schoenen) en een handdoek mee om achteraf te kunnen omkleden.

 

Kleding: overige (outdoor)activiteiten

Neem je deel aan een workshop, evenement (o.a Pasen, Moederdag, Vaderdag, Halloween e.d.), boerengolf of een BBQ zonder survival, dan volstaat het om kleding en schoenen te dragen die nat en vies mogen worden. Ook deze activiteiten vinden immers plaats in de natuur, dus water en aarde horen erbij. Maar een extra set droge en schone kleding is in deze gevallen niet nodig.

 

Bij het SEC Outdoor Event hangt het ervan af welke activiteiten je gaat doen. Je kan prima luchtbuksschieten en boerengolf spelen op het terrein zonder erg nat of vies te worden. Maar ga je survivallen, kanovaren, suppen, etc.? Lees dan de survival- en watertips hierboven!

Kleding: ouders of begeleiders bij een kinderfeestje

Ouders en/of begeleiders van kids van 5 tot 7 jaar moeten er rekening mee houden dat hen kan worden gevraagd om te helpen bij het omkleden van de kids. Trek daarom zelf ook kleding en schoenen aan die vies mogen worden. Het outdoorterrein is een natuurgebied en kan dus nat en modderig zijn.

Wat moet ik meenemen?

Neem schone kleding en schoenen mee!

Na afloop wordt er omgekleed in tenten op het terrein van SEC Almere. Neem een plastic tas of vuilniszak mee om de zeer vuile en vaak ook natte kleding en schoenen in te vervoeren.  De activiteiten vinden plaats in de natuur en ook na afloop kunnen deelnemers vies worden. Draag dus ook na afloop geen kwetsbare of dure kleding en schoenen. Er zijn open buitendouches beschikbaar waar deelnemers zich na de activiteiten met warm water kunnen afspoelen (met kleding aan).

Laat waardevolle spullen thuis!

Wij raden aan om bij een activiteit op het terrein geen waardevolle goederen mee te nemen, zoals telefoon, fototoestel, horloge, dure kleding of schoenen en dergelijke. In de kleedtenten kan dit niet veilig worden opgeborgen. Noodzakelijke en waardevolle goederen kan je eventueel in bewaring geven bij de begeleider. SEC Almere is niet aansprakelijk voor het kwijtraken of beschadigen van eigendommen.

Laat geen kleding en spullen achter

Kleding die achterblijft wordt door ons niet bewaard. Let dus op dat de deelnemers na afloop alle kleding en spullen meenemen. Hier kunnen wij geen toezicht op houden. Outdoorpark SEC Almere is niet aansprakelijk voor achtergebleven kleding of spullen.

Wat gebeurt er bij slecht weer of ziekte?

Extra maatregelen bij slecht weer

Als er regen verwacht wordt, raden wij aan om een regenjack of iets dergelijks mee te nemen. Bij kou is een extra trui of jack en handschoenen fijn om te hebben. Bij extreem slecht weer wordt in overleg kosteloos een andere datum afgesproken. Indien wij het niet verantwoord vinden om een activiteit te laten plaatsvinden, zal dit meegedeeld worden aan degene die de boeking heeft gedaan.  

Voorwaarden bij ziekte van deelnemers

Als de jarige of vrijgezel ziek is en niet kan deelnemen aan de activiteit wordt kosteloos en eenmalig een andere datum afgesproken. Als een van de andere deelnemers ziek wordt binnen 24 uur voor de datum van de activiteit, wordt het volledige bedrag van deze deelnemer berekend. Je mag altijd voor vervanging zorgen. Bij een boeking wordt altijd het minimaal aantal deelnemers in rekening gebracht zoals dat bij het arrangement vermeld wordt op onze site. Bij een barbecue geldt dat uiterlijk tot 4 dagen voor aanvang het aantal deelnemers gewijzigd kan worden zonder doorberekening van kosten.

Mag ik mee met het feestje van mijn kind?

Begeleiding van het kinderfeestje

Ouders of verzorgers van deelnemers gaan niet mee met een activiteit voor kinderen, dat is vanwege de veiligheid niet toegestaan. Familie of vrienden kunnen vanaf een uitkijkplaats een deel van de activiteiten zien. De begeleider kan je vertellen op welk moment de groep in de buurt van de uitkijkplaats is.
Bij minder-valide kinderen is het in overleg mogelijk dat ouders of begeleiders meegaan op het outdoorterrein. Bij een familiesurvival, gezinssurvival, schoolreisje of groeps-uitje kan iedereen deelnemen aan de activiteiten. 

Leuke alternatieven

In de Pandahut of op ons terras ben je altijd welkom. Tip: neem een boek of tijdschrift mee. Je kan bij ons een mountainbike of kano huren en zelf lekker actief bezig zijn. In de omgeving van Outdoorpark SEC Almere is ook veel te beleven. Je kunt wandelen – direct bij ons Outdoorpark is een wandelroute uitgezet – een museum bezoeken of winkelen in Almere-Stad. 

Diverse informatie

Controleer je locatie! 

Het merendeel van de arrangementen vindt plaats op ons outdoorpark, Verlaatweg 2 in Almere. 
Heb je een strandarrangement geboekt dan verwachten we je op het verzamelpunt op de IJmeerdijk in Almere. 

Hier vind je de routebeschrijving naar beide locaties.

Aankomsttijd voor het arrangement

Je wordt uiterlijk 5 minuten voor aanvang verwacht. Parkeer de auto op het parkeerterrein.

Zorg dat kinderen niet zonder onze begeleiding het outdoorpark betreden. Dat is om veiligheidsredenen niet toegestaan.

Bijzondere wensen/omstandigheden

Wil je bijzonderheden, zoals het ontbreken van een zwemdiploma, vegetarische wensen, medische omstandigheden (b.v. astma) en overige belangrijke zaken minimaal een week van te voren melden via de e-mail? Dan kunnen we daar rekening mee houden. 

Gebruik van alcohol of drugs

Vanwege de veiligheid is het deelnemers niet toegestaan voorafgaand aan de activiteiten alcohol of drugs te gebruiken. Na afloop is het wel mogelijk om alcohol te bestellen voor deelnemers ouder dan 18 jaar. 

Deel deze informatie met alle deelnemers

Stuur bovenstaande informatie ook naar de andere deelnemers of ouders van deelnemers. Je kan (een deel van) de tekst kopiëren naar een e-mailbericht. Of je verstuurt een link naar deze pagina per e-mail. Daarvoor kopieer je deze link: www.outdoorparkalmere.nl/voorbereid-op-pad  en plakt deze in het e-mailbericht aan de overige deelnemers of ouders.

Meer informatie:

Op de pagina veelgestelde vragen vind je aanvullende informatie.

Hier vind je de routebeschrijving naar Outdoorpark SEC Almere.