Skip to content

 

Schoolreis voorbereiding

 

Aangepaste werkwijze in verband met Corona

Wij hebben diverse maatregelen genomen om schoolreisjes mogelijk te maken. 

Lees meer over onze Corona-maatregelen

 

Hieronder lees je meer over de voorbereiding op je komst naar ons outdoorpark.  

 

Aankomst
Kinderen verzamelen in groepen van maximaal 30 personen op het grasveld voor de deur. Daar worden de groepen door ons ontvangen. 

Wij vragen je om 1,5 meter afstand te houden tot onze medewerkers.

De Pandahut mag door maximaal 1 persoon per groep betreden worden. Volg daarbij de aangegeven looproute. 

Het toiletten zijn niet openbaar toegankelijk. Laat de leerlingen zoveel mogelijk voor vertrek naar het toilet gaan. Indien nodig wordt het toilet op verzoek geopend. 

De horeca is tot 1 juni gesloten, daarna gaat ons terras open.

 

Aanpassing kleding-advies
Uitgebreid douchen en omkleden is niet toegestaan. Bij activiteiten met water en of modder (zoals survival, waterpret, kano e.d.) is het verstandig om zwemkleding onder de kleding aan te trekken. Na afloop is afspoelen in zwemkleding mogelijk, waarna schone kleren aangetrokken kunnen worden. De douches zijn gesloten.

 

Overige Corona-regels:
1. Hou altijd 1,5 meter afstand tot andere gasten en medewerkers

2. Was regelmatig je handen

3. Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog

3. Gebruik papieren zakdoekjes om de neus te snuiten en gooi deze na afloop weg en was je handen. 

4. Schud geen handen

5. Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°).

6. Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.

7. Ga na afloop direct naar huis en hanteer ook op het parkeerterrein 1,5 meter afstand tot anderen. 

 

Hieronder lees je de gebruikelijke tips over kleding, aankomsttijd, slecht weer, betaling, annulering en overige noodzakelijke informatie. Deze zijn ook tijdens de Corona-crisis van toepassing. 

 

 

Schoolreis voorbereiding

Belangrijke vragen vooraf

Niet vergeten! 
Uiterlijk 14 dagen voor aanvang van het schoolreisje hebben wij antwoord nodig op de volgende vragen:

 

 1. De school maakt subgroepen met minimaal 17 en maximaal 20 leerlingen. Wat is de gemiddelde leeftijd van iedere subgroep? (Heeft u de Zomerspelen geboekt, dan kunt u deze vraag overslaan).
 2. Zijn er kinderen zonder zwemdiploma en in welke subgroepen zitten deze leerlingen? (Heeft u de Zomerspelen geboekt, dan kunt u deze vraag overslaan).
 3. Zijn er kinderen met ADHD, astma of andere aandachtspunten en in welke subgroepen zitten deze leerlingen? (Heeft u de Zomerspelen geboekt, dan kunt u deze vraag overslaan).
 4. Als u eten bij het arrangement geboekt heeft:
  1. Hoeveel kinderen eten vegetarisch of willen geen varkensvlees? In welke subgroepen zitten deze leerlingen?
  2. Wilt u de hamburger/snack/patat aan het eind van het programma of tijdens pauze laten eten
 5. Wat is de volledige namenlijst van alle aanwezigen? (dit kunt u vooraf mailen, maar ook op de dag zelf meenemen)
 6. Wie moet de factuur ontvangen? Standaard ontvangt degene die bij ons het schoolreisje boekt de factuur. Wilt u dat wij de factuur naar een ander e-mailadres sturen? Geef dit aan ons door.

 

Betaling van het schoolreisje

U ontvangt ongeveer 6 weken voor aanvang een factuur. De factuur moet betaald zijn voordat het schoolreisje plaatsvindt.
Uiterlijk tot 7 dagen voor aanvang van het schoolreisje kunt u het aantal deelnemers wijzigen. Als dit wijzigt ten opzichte van de oorspronkelijke factuur, ontvangt u van ons een aanvullende factuur voor meer of minder deelnemers. Teveel betaalde bedragen ontvangt u van ons retour.

 

Voorbereiding op het schoolreisje

Kleding

Alle deelnemers aan een schoolreisje moeten oude kleding en schoenen aan voordat de activiteiten beginnen. Kleding en schoenen kunnen erg vies worden en kunnen beschadigen (modder, zand, water). Kies dus voor echt oude kleding en schoenen. Draag geen loszittende schoenen, deze kunnen in de modder blijven steken.

 

Deelnemers aan een schoolreisje moeten schone kleding meenemen, ook schoon ondergoed, handdoek en schoenen (dit geldt niet voor de Zomerspelen). Deelnemers nemen bij aankomst de schone kleding en handdoek direct mee, laat het dus niet in de auto of bus liggen.

 

Neemt u niet deel aan de activiteiten dan volstaat het om kleding en schoenen te dragen die nat en vies mogen worden. Het outdoorpark is natuurgebied en kan daarom nat en modderig zijn. Bij een arrangement met vlotvaren is het aan te raden dat de kinderen een extra setje oude kleding meenemen. Het is altijd mogelijk dat de kinderen twee keer nat worden, zowel bij het vlotvaren als bij de wateronderdelen. Bij koud weer kan het dan prettig zijn om tussentijds droge kleren aan te trekken

 

Er zijn open buitendouches beschikbaar waar deelnemers zich na de activiteiten met warm water kunnen afspoelen (met kleding of zwemkleding aan).

 

Na afloop van een schoolreisje, uitgezonderd de Zomerspelen, wordt er omgekleed in tenten op het terrein van Outdoorpark SEC Almere. Neem een plastic tas of vuilniszak (met naamlabel) mee om de zeer vuile en vaak ook natte kleding en schoenen in te vervoeren. De schoolreisjes vinden plaats in de natuur en ook na afloop kunnen deelnemers vies worden. Draag dus geen kwetsbare of dure kleding en schoenen.

 

Kleding die achterblijft na het omkleden wordt door ons niet bewaard. Let dus op dat de deelnemers na afloop alle kleding en spullen meenemen. Hier kunnen wij geen toezicht op houden. SEC Almere is niet aansprakelijk voor achtergebleven kleding of spullen.

 

 

Slecht weer

Als er regen verwacht wordt raden wij aan om een regenjack of iets dergelijks mee te nemen. Als het koud is raden wij aan om een extra trui of jack en handschoenen mee te nemen. Bij onweer gaan we schuilen. Bij extreem slecht weer wordt in overleg kosteloos een andere datum afgesproken.

 

Indien Outdoorpark SEC Almere het niet verantwoord vindt om een activiteit te laten plaatsvinden zal dit meegedeeld worden aan degene die de boeking heeft gedaan. U dient dit zelf door te geven aan de overige deelnemers.

 

Waardevolle goederen

Wij raden dringend aan om bij een schoolreisje geen waardevolle goederen mee te nemen, zoals telefoon, fototoestel, horloge, dure kleding of schoenen en dergelijke. In de kleedtenten kan dit niet veilig worden opgeborgen. Noodzakelijke en waardevolle goederen kunt u eventueel in bewaring geven bij de begeleider. Outdoorpark SEC Almere is niet aansprakelijk voor het kwijtraken of beschadigen van eigendommen.

 

Alcohol en drugs

Vanwege de veiligheid is het deelnemers niet toegestaan voorafgaand aan de activiteiten alcohol of drugs te gebruiken.

 

Begeleiders vanuit school

Begeleiders vanuit school kunnen met de leerlingen meegaan op het outdoorterrein om te helpen bij het schoolreisje. De outdoorbegeleider van Outdoorpark SEC Almere houdt daarbij altijd de leiding, maar extra hulp is welkom. Bijvoorbeeld voor het bijeen houden van de groep, leerlingen die extra aandacht nodig hebben ondersteunen, meelopen als leerlingen naar het toilet moeten, controleren op achtergebleven spullen enzovoort.

 

In het arrangement is 3/4 uur gereserveerd voor gebruik van de picknickplek, consumpties en het omkleden. Tijdens deze 3/4 uur valt het toezicht op de leerlingen onder verantwoordelijkheid van de school. Er zijn dan geen begeleiders vanuit Outdoorpark SEC Almere aanwezig.

 

Wilt u vooraf doorgeven hoeveel begeleiders er vanuit school meegaan?

 

De picknickplek moet schoon achtergelaten worden, dit is de verantwoordelijkheid van de school. Indien er niet is opgeruimd wordt hiervoor € 65 schoonmaakkosten in rekening gebracht.  

 

Tijden en planning

Eten en omkleden vindt plaats binnen de opgegeven tijdsduur van het geboekte arrangement. Binnen de opgegeven tijd vinden alle activiteiten plaats, inclusief de afronding. Houdt u hier rekening mee bij het plannen van uw vervoer.

 

U wordt uiterlijk 20 minuten voor aanvang verwacht bij Outdoorpark SEC Almere. Parkeer de auto’s en/of bussen op het parkeerterrein. Zorg dat de kinderen niet zonder onze begeleiding het outdoorpark betreden. Dat is om veiligheidsredenen niet toegestaan.

 

Kinderen kunnen na afloop ijs, snoep of snack (vanaf € 0,70) of een Outdoorpark SEC-petje (€ 3,50) kopen. Zorg dat ouders goed geïnformeerd zijn, met name omtrent kleding, handdoek en waardevolle goederen.

 

Routebeschrijving 

Bezoekadres: Outdoorpark SEC Almere, Verlaatweg 2 1358 AJ Almere, Flevoland

 

 1. Vanaf de A6 uit de richting Amsterdam: Neem afrit 5 (Almere Stad-Zeewolde) sorteer voor om links af te gaan, ga bij de stoplichten linksaf de Veluwedreef op. Vervolg zie 4)
 2. Vanaf de A6 uit de richting Lelystad: Neem afrit 5 en ga bij stoplicht links af de Veluwedreef op. Vervolg zie 4)
 3. Vanaf de A27: neem afslag Almere-Buiten-West, dan richting Amsterdam A6, neem afrit 5 en ga bij stoplicht links af de Veluwedreef op. Vervolg zie 4)
 4. Vervolgens: Bij het stoplicht voor Tankstation Autoradam rechtsaf de Strubbenweg op en bij de rotonde rechtsaf (1e afslag), de Strubbenweg helemaal uitrijden tot aan de Viking schaatsfabriek, daar rechtsaf onder de snelweg door (doodlopende weg), de weg vervolgen en bij de Pandahut rechtsaf, vervolgens doorrijden voorbij de Pandahut naar de parkeerplaats.

 

Contact

Heeft u nog vragen?

Bel 036-5384855 of mail naar info@outdoorparkalmere.nl.